• Blog
  •  
  • Ocenenie nehnuteľnosti pre dedičské konanie

Ocenenie nehnuteľnosti pre dedičské konanie

Notár zisťuje v dedičskom konaní hodnotu majetku poručiteľa. Postupuje v súlade s ustanovením § 200 ods. 2 Civilného mimosporového poriadku, podľa ktorého: "Všeobecnou hodnotou majetku je cena, ktorá by sa mala dosiahnuť na trhu v podmienkach voľnej súťaže pri poctivom predaji, keď kupujúci i predávajúci budú konať s náležitou informovanosťou a opatrnosťou a s predpokladom, že cena nie je ovplyvnená neprimeranou pohnútkou." Všeobecnú hodnotu nehnuteľnosti je možné určiť znaleckým posudkom ak to od  vás vyžaduje notár, alebo vyjadrením odborníka realitnej kancelárie a to v prípade ak to notár akceptuje.

 

Prečo si nechať vypracovať ocenenie od nás.

  1. Máme viac ako 25 ročné skúsenosti na realitnom trhu, sme uznávaní odborníci v oblasti realít a financíí. Potvrdenie vydávame na základe vlastných skúseností, ako sa predávajú  podobné nehnuteľnosti  v danej lokalite z našej ponuky, internej cenovej mapy, ktorou disponujú  realitné kancelárie v rámci územia celej Slovenskej republiky,  ako aj sledovania cien a pohybu nehnuteľností v danej lokalite (komplet občianská inzercia, ako aj  inzercia takmer všetkých realitných kancelárií).

  2. Patríme medzi seriózne realitné kancelárie, ročne predáme dostatočné množstvo nehnuteľnosti z našej ponuky, nie sme odkázaný profitovať na dedičských konaniach, túto službu považujeme vyslovene len za  reklamnú a marketingovú činnosť  popri sprostredkovaní predaja nehnuteľností a preto  tieto potvrdenia o cene nehnuteľnosti vystavujeme za paušálne náklady, ktoré nám s touto činnosťou vznikajú, pričom  v prípade ak sa rozhodnete  pre následný predaj  oceňovanej nehnuteľnosti prostredníctvom našej realitnej kancelárie, tak Vám bude táto suma za vyhotovenie tohoto ocenenia v plnej výške z našej odmeny za srostredkovanie predaja odpočítaná.

 

Ako to funguje?

V prípade ak potrebujete vystaviť potvrdenie o cene nehnuteľnosti pre potreby dedičského konania, neváhajte nás akýmkoľvek spôsobom kontaktovať a o zbytok sa postaráme rýchlo, profesionálne a k spokojnosti všetkých účastníkov dedičského konania.

 

Horváth Tibor – 0905 299 352

Mgr. Horváthová Marta – 0918 818 131

E-mail: info@realityferovo.sk

Facebook:Reality férovo

Osobne:

Budovateľská 2256/46, 927 01 Šaľa